Sportspel Bonus Recension Besök
1 150% bonus upp till 1500kr! Recension Besök
2 1000 Kr för nya medlemmar Recension Besök
3 Sätt in 500 Kr - Spela med 1500 Kr! Recension Besök
4 Få 1500 kr extra att spela med! Recension Besök

Fotbolls VM

VM i fotboll är ett av världens största sportevenemang, vilket också märks på hur många som spelar på odds för det här mästerskapet. Det går dock bara av stapeln en gång vart fjärde år, så mellan mästerskapen gäller det att ha tålamod och vänta på nästa VM. Under tiden kan du naturligtvis lägga bud på andra mästerskap, såsom EM och OS, eller vanliga ligor, till exempel Allsvenskan och Bundesliga.

fotbolls-vm

Lite info om VM i fotboll

VM i fotboll spelas som sagt vart fjärde år under månaderna juni och juli och arrangeras av Fifa. Hela världen får delta i den här turneringen som startade 1930 och som sedan dess spelats vart fjärde år, förutom 1942 och 1946, då andra världskriget och dess följder satte stopp för mästerskapet.

Huvudturneringen i VM, VM-slutspelet, består av 32 landslag och för att komma dit måste landslagen kvalificera sig genom spel i kvalgrupperna. De här matcherna pågår i upp till tre år och där deltar cirka 200 landslag. Varje kontinent delas in i kvalgrupper och de bästa landslagen kvalificerar sig alltså till själva VM. Det enda landet som är direktkvalificerat till VM-slutspelet är värdlandet.

Slutspelet i VM spelas sedan med 32 inkvalade lag uppdelade i åtta grupper i ett gruppspel. De två bästa lagen i varje grupp går vidare till åttondedelsfinaler, som följs av kvartsfinaler, semifinaler, match om tredjepris och slutligen final.

Vinnaren i VM vinner en pokal som introducerades 1974, efter att den tidigare pokalen stals, och det är en vandringspokal som ”vandrar vidare” till nästa vinnare vid varje VM. VM i fotboll har totalt spelats 20 gånger och det land som vunnit flest gånger är Brasilien, med fem vinster. Detta är också det enda land som deltagit i alla VM. De regerande mästarna, det vill säga de som vann VM 2014, är Tyskland, som då tog sin fjärde VM-titel.

Nästkommande fotbolls-VM kommer att gå av stapeln 2018 i Ryssland och 2022 i Qatar. Ryssland blir då det första östeuropeiska landet som arrangerar VM och Qatar det första värdlandet från Mellanöstern. Det finns diskussioner om att utöka antalet platser i VM-slutspelet från 32 till 40 och den här ändringen kan eventuellt ske redan till VM 2018. I så fall kommer antagligen gruppspelet att bestå av åtta grupper med fem lag i varje istället för dagens åtta grupper med fyra lag i varje. Kritikerna menar dock att länder som inte är tillräckligt duktiga i så fall skulle delta, förutom att kostnaderna för 96 matcher istället för dagens 64 är för höga och många länder inte skulle klara av detta.

Så här ligger Sverige till inför VM 2018

Sverige kvalificerade sig som bekant inte till VM 2014 i Brasilien, så vi hoppas verkligen att vårt landslag kommer att lyckas bättre den här gången. Det ser dock ut som att det kommer att bli ett tufft VM-kval för Sverige, som hamnat i samma grupp som Nederländerna, Frankrike, Vitryssland, Luxemburg och Bulgarien. Det bästa laget i den här gruppen får en direktplats till VM och tvåan kan kvala sig vidare. Det blir nog framförallt svårt för Sveriges landslag att placera sig högre upp än Frankrike och Nederländerna. Vår första match går av stapeln 6:e september och spelas då hemma mot Holland. Därefter spelar vi borta mot Luxemburg, hemma mot Bulgarien, borta mot Frankrike, hemma mot Vitryssland, hemma mot Frankrike, borta mot Bulgarien, borta mot Vitryssland, hemma mot Luxemburg och slutligen borta mot Holland i oktober 2017. Kvalspelet inför VM är långt, mer än ett år, och det enda vi kan göra under tiden är att hålla tummarna för att det svenska landslaget ska lyckas så bra som möjligt.

Detta kan man satsa på under VM

För tillfället kan du inte satsa på någonting på VM i fotboll, eftersom det är så lång tid tills det kommer att spelas. När kvalmatcherna närmar sig kommer du naturligtvis att kunna satsa på dem, både vad gäller enskilda matcher och placeringar i tabellen för de olika kvalgrupperna. Senare i VM kommer du att kunna satsa på vem som vinner guld, silver och brons, vem som vinner de individuella matcherna, vilket land och vilken enskild spelare som gör flest mål i VM och mycket annat.

Detta kan man satsa på fram till VM

Fram till VM behöver du dock inte sitta och rulla tummarna i väntan på att kunna satsa på matcherna, utan det finns en hel massa annan fotboll som du kan satsa på under tiden. Vad sägs om EM, Champions League, Europa League, Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 eller Allsvenskan? Varje liga och mästerskap erbjuder dessutom en mängd olika satsningsmöjligheter, i form av vem som vinner, vilken spelare som gör flest mål och annat. Om du väljer att spela på liveodds kan du också satsa på vem som får nästa hörna, nästa straffspark med mera. Möjligheterna är nästintill oändliga, så det är bara upp till dig att ta tillvara på dem!