Sportspel Bonus Recension Besök
1 Få 1500 kr extra att spela med! Recension Besök
2 Sätt in 500 Kr - Spela med 1500 Kr! Recension Besök
3 1000 Kr för nya medlemmar Recension Besök
4 150% bonus upp till 1500kr! Recension Besök

Golf är en populär sport

Golf är en populär sport, där man skjuter på en boll med olika klubbor från en utslagsplats och siktar på att träffa ett hål i marken. Man kan spela golf både individuellt och som en lagsport. Det sägs att det spelades golf redan på 1400-talet i Skottland, men det var inte förrän 1744 som världens första golfklubb grundades, då vid namn The Honourable Company of Edinburgh Golfers. Det dröjde sedan mer än 80 år innan den första golfklubben utanför Storbritannien skulle öppna och det var The Royal Calcutta Golf Club i Indien 1829. Den första nordamerikanska golfklubben, Royal Montreal Golf Club, grundades 1873 i Kanada och sedan dess har det bara fortsatt rulla på runtom i världen.

golf

Golf på professionell nivå

Det finns massor med människor som spelar golf för nöjes skull, men golf är också en stort sport för professionella spelare. Framförallt är det organisationer, som även kallas för tour, som anordnar tävlingar genom att få sponsorer och bestämma vilka spelare som får delta i de olika tävlingarna. Några av de mest kända av de här tävlingarna är PGA-touren i USA, LPGA-touren i USA för kvinnor, PGA European Tour och Ladies European Tour i Europa samt Champions Tour i USA för spelare över 50 år. Prispengarna i de här tävlingarna ligger ofta på miljontals kronor. I Sverige handlar det naturligtvis om mycket mindre summor och den enda motsvarigheten i Sverige är Nordea Tour, som är en del av Challenge Tour som leder in till Europatouren.

Det finns framförallt fyra stora golftävlingar i världen och dessa brukar kallas majors. För herrarna handlar det om The Masters Tournament, US Open, The Open Championship (British Open) och PGA Championship och för damer är det Kraft Nabisco Championship (Nabisco Dinah Shore), US Women’s Open, LPGA Championship och Women’s British Open.

The Masters Tournament

The Masters Tournament, eller US Masters, spelas på Augusta National Golf Club i Augusta, Georgia, USA i april sedan 1934 och omfattar inbjudna golfspelare från hela världen. Sedan den första tävlingen 1934 har den spelats på samma golfbana varje år. Något som är väldigt speciellt med den här golfbanan är att variationen mellan hålen är väldigt stor och att varje hål har sitt eget namn. The Masters Tournament är annorlunda jämfört med andra golftävlingar, framförallt eftersom reglerna är mycket strikta för publiken inne på banan. Det finns heller ingen sponsor för tävlingen, så man slipper all reklam.

US Open

US Open i golf, eller United States Open Championship, spelas under juni månad i USA varje år sedan 1895 och innefattar spelare från hela världen. Till skillnad från The Masters Tournament är det olika golfklubbar som arrangerar US Open varje år och USGA, som är ansvariga för tävlingen, ställer höga krav på de golfklubbar som vill stå som värd för tävlingen, bland annat mycket noggrann banskötsel i två-tre år innan klubben får arrangera tävlingen.

The Open Championship

The Open Championship, eller British Open, är världens äldsta golftävling som startade 1860 i Prestwick på den skotska västkusten. Sedan 1919 är det The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews, R&A, som är ansvariga för tävlingen, även om den spelas på några få utvalda golfklubbar i Storbritannien. The Open Championship spelas varje år under juli månad, det vill säga efter The Masters Tournament och US Open, men innan PGA Championship. Det var först 1995 som The Open Championship blev en officiell tävling på den amerikanska PGA-touren.

PGA Championship

PGA Championship är endast öppen för spelare på USA-touren tillsammans med speciellt inbjudna spelare. Tävlingen arrangeras av Professional Golfers’ Association of America och spelades första gången 1916 på Siwanoy Country Club i Bronxville, New York. Tävlingen har inte riktigt samma status som de tre övriga tävlingarna som räknas som majors, på grund av den begränsade tillgängligheten för spelare på andra tourer, men är ändå helt klart en av fyra majors och en spännande tävling att följa.

Fördelen med att spela på golf

Golf innehåller stora summor pengar för de professionella spelare som är inblandade med prisbelopp på många miljoner kronor, men sporten innehåller också mycket pengar för de som väljer att titta och satsa. Förutom de ovannämnda mästerskapen kan du spela på en hel massa andra golftävlingar, till exempel BMW International Open, Quicken Loans National, American Family Insurance Championship och Walmart NW Arkansas Championship. Förutom att bara satsa på den som vinner kan du också satsa på 72-håls gruppspel, 72-håls matchspel, bästa amerikan, bästa europé, bästa från övriga världen, topp 5 slutplacering, ledare efter 1:a rundan och så vidare. Som du ser finns det massor med olika satsningsmöjligheter i golf, så det är bara att satsa och hålla tummarna för vinst. Lycka till!