Sportspel Bonus Recension Besök
1 Få 1500 kr extra att spela med! Recension Besök
2 Sätt in 500 Kr - Spela med 1500 Kr! Recension Besök
3 1000 Kr för nya medlemmar Recension Besök
4 150% bonus upp till 1500kr! Recension Besök

Olika spel på sport

Det är lätt att tänka sig att det bara finns ett sätt att spela på sport, nämligen via oddset på närmsta spelombud, men faktum är att det idag finns massor med olika sätt att spela på. Fortsätt läsa för att se vilka dessa olika sätt är.

1x2

Olika ställen att spela på sport

För det första gäller det att välja var du vill spela på sport. För länge sedan var det enda alternativet att ta dig till travbanan, fotbollsplanen eller liknande, men senare öppnade även spelombud där du kunde satsa på flera olika matcher och evenemang, utan att fysiskt befinna dig vid dessa sporthändelser. Du var dock tvungen att ta dig till spelombudet. Idag finns det fler alternativ än att bara besöka ett spelombud, se nedan.

Spelombud

Det är fortfarande många som gillar att åka till sitt lokala spelombud, som ibland finns på Pressbyrån, i större mataffärer och så vidare. De gillar det gamla traditionella sättet att spela på eller tycker att det är praktiskt att lägga några satsningar när de ändå är ute och handlar.

Spela på sport på nätet

Det är dock många som tycker att det är jobbigt att behöva hålla sig till spelombudets öppettider, fysiskt ta sig dit och så vidare och dessa människor har upptäckt hur bekvämt det är att spela på nätet. Spelombuden online har öppet dygnet runt sju dagar i veckan och det har ingen betydelse om det är julafton eller midsommarafton. Du kan tippa när du vill, bara du har några minuter över. En annan stor fördel med att spela på sport på nätet är att du kan läsa på om de olika lagen, tidigare resultat och så vidare direkt på datorn, vilket ökar dina chanser att tippa rätt. På odds på nätet kan du också ta del av en hel massa olika bonusar och andra erbjudanden, så att du kan få dina pengar att räcka ännu längre.

Spela på sport på mobilen

Om du gillar att spela på sport på nätet, men inte alltid har möjligheten när du sitter framför en dator är det perfekt att spela på mobilen. Alla oddssajter är väl anpassade för det lilla formatet på mobilen och en hel del sajter erbjuder också separata appar. Genom att spela på mobilen är det inte bara bekvämare när du ligger hemma i soffan, utan det betyder också att du kan spela var som helst, till exempel på bussen eller i väntrummet hos tandläkaren. Det tar bara några minuter att tippa, så istället för att ha långtråkigt lägger du några satsningar och hoppas på vinst.

Spela på odds

Du kan spela på vanligt odds på nätet, vilket i så fall liknar traditionellt spel där du satsar på vem som vinner en match, hur många mål det blir och så vidare, men du har också möjligheten att spela på liveodds.

Spela på liveodds

Det är många som tycker att liveodds är det mest spännande sättet att spela på. När du spelar på liveodds spelar du på en match under tiden den pågår. Detta gör att det finns fler olika satsningsmöjligheter, till exempel vem som får nästa hörna. En del satsare upplever också att de har större sannolikhet att tippa rätt när de spelar på liveodds, eftersom de då kan läsa av spelarnas dagsform och liknande. Antingen kan du spela på liveodds via mobilen när du befinner dig på stadion eller kan du se matchen på tv och satsa samtidigt på nätet. Många sportevenemang sänds dock inte på svensk tv och då är det praktiskt att du kan se dem via livestreaming, det vill säga direktsändning på internet. På de flesta sajter kan du lägga dina satsningar i samma webbfönster, så du behöver inte lämna matchen för att spela på den.

Spelformer

När du väl ska satsa på sport finns det flera olika sätt att göra det på. Vi rekommenderar att du börjar med de vanligaste sätten och när du sedan känner att du behärskar dem kan du gå vidare och lära dig fler sätt. De vanligaste spelformerna är de som följer.

1X2: Den här spelformen känner nog alla till och den är samma som den som kallas för vinnare eller matchvinnare. 1 betyder att hemmalaget vinner, X att det blir oavgjort och 2 att bortalaget vinner.
Moneyline: Detta fungerar som 1X2, men det finns inget alternativ för oavgjort. Det betyder att du bara satsar på vilket lag som kommer att vinna. Om det blir oavgjort får du tillbaka dina pengar.
Resultat: Vad gäller resultat satsar du på det exakta resultatet du tror att det kommer att bli i matchen, till exempel 3 – 0.
Över/under: Här satsar du på hur många mål det blir i en match, det vill säga över eller under ett visst antal mål. Innan du satsar gäller det att kolla vilket värde man utgår från, men det vanligaste i fotboll är 2,5 mål och i hockey 5,5 mål.
Handikapp: Detta är nog inte den första spelformen du kommer att använda dig av, men när du väl kommit in i ditt spelande är denna spelform riktigt spännande. Du satsar på hur många mål ett lag kommer att vinna med.
Vinnare: I den här spelformen handlar det om att tippa vem som blir vinnare, men oftast inte i en enskild match, utan snarare i ett mästerskap, en liga eller liknande. Detta betyder att du lägger en satsning som du bara ser resultatet av efter lång tid.
Första målet/nästa mål: Du kan satsa på vem som gör det första målet i en match och om du väljer att spela på liveodds kan du som sagt också satsa på vem som gör nästa mål.

Olika sporter att spela på

Förutom att du kan spela på sport på många olika sätt finns det också en hel del olika sporter att spela på. Det är lätt att tro att du bara kan satsa på fotboll, hockey och trav, men faktum är att du också kan satsa på massor med andra sporter, till exempel alpint, amerikansk fotboll, baseboll, boxning, cykel, golf, motorsport, tennis och mycket mer. Varje sport finns också oftast i olika ligor, mästerskap och så vidare, så satsningsmöjligheterna för den som spelar på sport är nästintill oändliga.