Sportspel Bonus Recension Besök
1 Få 1500 kr extra att spela med! Recension Besök
2 Sätt in 500 Kr - Spela med 1500 Kr! Recension Besök
3 1000 Kr för nya medlemmar Recension Besök
4 150% bonus upp till 1500kr! Recension Besök

Spela smart – använd en spelkassa

Många som spelar på sport på nätet, casinospel på nätet eller liknande är rädda för att spendera för mycket pengar. Det är naturligtvis bra att vara orolig för detta, men med det rätta tankesättet och den rätta strategin behöver du inte riskera att hamna i en sådan situation.

spel-kassa-budget

Så här spelar du smart

Det viktigaste när du spelar på sport är att först titta på din ekonomi och se hur mycket pengar du har råd att spela för. Titta på dina inkomster och dina utgifter. Räkna ut vad som blir över och se hur mycket du eventuellt vill spara varje månad. När du sedan har kvar en viss summa funderar du över hur mycket av denna summa du vill lägga på spel på sport. Naturligtvis kan du ha tur och vinna mycket pengar, men du måste också förstå att du lika väl kan ha otur och inte vinna någonting. Därför ska du bara spela för så mycket pengar som du har råd att förlora. Om du vinner är detta bara en bonus. När du bestämt dig för hur mycket du kan spela för spelar du bara för denna summa och försöker aldrig vinna tillbaka förlorade pengar. Den summa du bestämmer dig för att spela för kallas din spelkassa eller din budget för ditt spelande. Det är oftast enklast att räkna ut sin spelkassa per månad, men du kan också dela upp den per vecka eller dag. Om det är svårt för dig att inte använda mer än din spelkassa kan du antingen använda dig av förbetalda kuponger när du spelar, till exempel Ukash, så att du inte kan spela för mer än du satt in på kontot eller kan du använda dig av diverse insättningsgränser som de flesta oddssajter erbjuder.

Förutom att inte använda mer än din spelkassa finns det andra tips som du kan använda dig av när du spelar. Ta till exempel en paus lite då och då under ditt spelande. När du sitter framför datorn, surfplattan eller mobilen är det lätt att tiden bara rinner iväg och du tappar greppet om hur lång tid du suttit framför din enhet och hur mycket pengar du använt. Genom att ta en paus rensar du huvudet och kan titta igenom vad du verkligen gjort än så länge.

Använd din spelkassa på ett smart sätt

Om vi utgår från att du håller dig till din budget och inte går över din spelkassa finns det ändå fler saker att tänka på. Det vore till exempel dumt att använda upp hela din spelkassa första dagen i månaden. Vi föreslår att du delar upp din spelkassa, så att du kan spela för en viss summa varje vecka istället. När du vet hur mycket du har att spela för under en vecka bestämmer du dig för hur mycket du vill satsa varje gång. De flesta proffsspelare är överens om att du inte bör lägga mer än max 5 % av din spelkassa på ett spel. Om du spelar på detta sätt kan du sprida dina satsningar på många olika marknader och därmed öka chansen att vinna. Om du satsar allt för mycket på ett enda spel riskerar du ju att förlora allt på en enda gång. Man kan likna sportspel vid spel på roulette, där det också lönar sig att satsa mindre summor på flera olika satsningar istället för att satsa allt på ett nummer. Visserligen får du en mindre summa vid vinst, men sannolikheten att vinna blir mycket större. Det är också mer spännande att hålla tummarna för vinst i många olika matcher, turneringar eller liknande i sportspel istället för bara en enda match och sedan behöva vänta till nästa vecka för att kunna spela igen.

När du bestämmer vad du vill satsa på är det också en bra idé att spela på de matcher som är mer eller mindre säkra vinster. Det finns matcher där lagen är väldigt lika och då är det svårt att förutse vem som kommer att vinna, men det finns också matcher där lagen inte alls är lika bra och då kan det vara lättare att förutse vem som vinner (även om man naturligtvis aldrig kan vara helt säker). Om du också gillar att ta chansningar kan du till exempel välja att spela lite större summor på de ”säkra” matcherna och lite mindre summor på de mer ”osäkra” matcherna. Om du vinner på en ”osäker” match vinner du ändå mycket mer, så även en liten insats ger en stor vinst.

Öka dina vinstchanser när du satsar på sport

Genom att använda din spelkassa på rätt sätt minimerar du risken för stora förluster, men det finns också flera sätt du kan spela på så att du ökar sannolikheten för vinst. Det viktigaste inom oddsspel är att vara påläst, vilket gäller inom många olika områden. För det första gäller det att välja rätt sajt att spela på. Olika sportsajter erbjuder olika höga odds. När du jämför oddsen är det viktigt att du kollar på just den sport du tycker om att spela på. En del sajter ger bättre odds på exempelvis fotboll, men sämre på trav, så då beror det på vad du vill satsa på. Du kan antingen göra den här jämförelsen själv eller kan du titta på oberoende oddssajter som redan gjort denna och andra jämförelser mellan olika sajter. När du ändå kollar in vad de olika sajterna har att erbjuda kan du också titta på vilka bonusar och erbjudanden de kör med. Ofta kan du få din spelkassa att räcka ännu längre genom att välja att spela på en sajt som ger mycket extraspel. Läs dock igenom omsättningskrav och liknande innan du bestämmer dig för att hämta bonusar och andra erbjudanden.

Innan du börjar spela på sport är det också viktigt att vara påläst vad gäller sporten i sig, de olika lagen och så vidare. Kolla igenom tidigare resultat, placering i tabeller med mera. Detta kan ta ett tag, men det är det värt, eftersom du sedan ökar din chans till vinst betydligt. Kom dock ihåg att spel på sport inte är förutsägbart till 100 %, utan att du alltid tar en risk genom att spela – men det är ju också det som är så spännande!