Sportspel Bonus Recension Besök
1 150% bonus upp till 1500kr! Recension Besök
2 1000 Kr för nya medlemmar Recension Besök
3 Sätt in 500 Kr - Spela med 1500 Kr! Recension Besök
4 Få 1500 kr extra att spela med! Recension Besök

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic är kanske Sveriges bäste och mest kände fotbollsspelare genom tiderna. Zlatan föddes den 3:e oktober 1981 i Malmö och bodde sedan i stadsdelen Rosengård i Malmö under sin uppväxt. Zlatans föräldrar kom från före detta Jugoslavien och han växte upp under enkla förhållanden i Rosengård. Sedan många år tillbaka har Zlatan ett förhållande med Helena Seger och de har också två söner tillsammans, födda 2006 och 2008.

Hitta mer information om på webbplatsen - Zlatanunplugged.se

Den som vill läsa mer om Zlatans uppväxt och bakgrund kan bland annat läsa boken ”Zlatan är Zlatan” av Petter Karlsson och Jennifer Wegerup eller ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”, en självbiografi skriven av Zlatan tillsammans med David Lagercrantz. Det har också sänts en tv-dokumentärserie om Zlatan vid namn ”I Zlatans fotspår” och en komedipjäs med titeln ”Var är Zlatan?”.

Zlatans karriär i olika klubbar

Zlatan började spela i Malmö BI som sjuåring 1988 och spelade sedan i BK Flagg och FBK Balkan innan han värvades till Malmö FF 1994.

1999 gjorde Zlatan A-lagsdebut för Malmö FF och det var också under denna säsong som hans spel verkligen började uppmärksammas. Han gjorde också sitt första mål i Allsvenskan i oktober samma år. Malmö FF åkte dessvärre ur Allsvenskan 1999, så säsongen efter spelade de i Superettan, där Zlatan fortsatte göra succé med tolv mål. När Malmö FF kom tillbaka till Allsvenskan 2001 spelade han endast i de inledande omgångarna, innan han i juli samma år blev proffs i Ajax (Holland). För övergången fick Malmö FF över 80 miljoner kronor, vilket vid denna tid var det mesta någon klubb någonsin betalat för en skandinavisk spelare. Under Zlatans första säsong för Ajax gjorde han sex mål på 24 matcher.

2002 debuterade Zlatan i Champions League och gjorde direkt två mål mot Lyon. Totalt blev det fem mål i Champions League och tretton mål i ligan för Ajax. Under säsongen 2003/2004 gjorde Zlatan tretton mål på 22 matcher och han hann även med att göra tre mål på tre matcher under följande säsong, innan han flyttade till Juventus (Italien) i augusti 2004. Den här gången betalade hans nya klubb 19 miljoner euro, betydligt mer än vid den tidigare övergången. Redan under sin första säsong i Italien gjorde han sexton mål på 35 matcher och blev utnämnd till årets spelare i Juventus och årets utländske spelare i Serie A. Det var också 2005 som han fick det svenska priset Guldbollen. Säsongen 2005/2006 gav ”bara” sju mål på 35 matcher, men Juventus vann ligan ändå.

Nästa klubbövergång gick 2006 till Inter (Italien), den här gången för 24,8 miljoner euro. Säsongen 2006/2007 vann Zlatan Inters interna skytteliga med femton mål och säsongen därpå gjorde han sjutton mål. Efter säsongen 2007/2008 fick han utmärkelserna årets mål, årets spelare och årets utländska spelare i Serie A. 2008 förlängde Zlatan sitt kontrakt och blev då världens högst betalde fotbollsspelare tillsammans med Kaká. Säsongen 2008/2009 gjorde Zlatan 25 mål och vann titeln som årets skyttekung i Serie A.

2009 bytte Zlatan klubb igen, den här gången till FC Barcelona (Spanien), där framgångarna fortsatte. Han blev bland annat den första Barcelonaspelaren som gjorde mål i sina fem första seriematcher med klubben. Efter säsongen avslutade han som tvåa i Barcelonas poäng- och skytteliga med 20 mål och nio assists.

2010 gick Zlatan över till AS Milan (Italien), där han gjorde tretton mål i Serie A och fyra i Champions League. I november 2011 gjorde han sitt 100:e mål i Serie A och blev tvåa i Serie A:s skytteliga med elva mål. Detta år blev han också utnämnd till Årets spelare i Italien och blev därmed den förste spelaren i Italien som fått priset tre gånger. 2011/2012 vann han Serie A:s skytteliga för andra gången och blev därmed den förste spelaren som vunnit Serie A:s skytteliga med två olika klubbar, nämligen Inter och nu AS Milan.

2012 gick Zlatan slutligen över till Paris Saint-Germain (Frankrike) och redan under sin första säsong i den här klubben vann han den franska skytteligan med 30 mål och blev också den förste spelaren på mer än tjugo år som lyckats göra 30 mål under en säsong. Sedan oktober 2015 är han klubbens bästa målskytt genom tiderna och sedan december 2015 också klubbens bästa målskytt i League 1 och även klubbens bästa målskytt i de europeiska cuperna. För tillfället har Zlatan lämnat Paris Saint-Germain, men han har ännu inte meddelat vilken klubb han kommer att börja spela för istället.

Zlatans karriär i det svenska landslaget

Naturligtvis har Zlatan inte bara nått framgångar i sina olika klubblag, utan även med det svenska landslaget. Redan i sin första match med landslaget, den 31:a januari 2001, fick han ta emot priset som matchens lirare och i mars samma år debuterade han i U21-landslaget och gjorde ett av Sveriges två mål. I EM 2004 gjorde Zlatan två mål på fyra matcher, men i VM-slutspelet 2006 blev det inga mål alls. Under hösten och vintern 2006/2007 deltog Zlatan inte i landslaget, efter han hade blivit hemskickad på grund av att han hade brutit mot det svenska landslagets regler. I mars 2007 gick han dock tillbaka till landslaget och senare detta år fick han både Guldbollen och Jerringpriset. 2008 blev Zlatan den förste svenske fotbollsspelaren som tog emot Guldbollen för tredje gången. Totalt har Zlatan lyckats med fyra hattrick i landslaget, nämligen 2004, 2011, 2012 och 2013. I september 2014 blev han också den bäste målskytten genom tiderna i Sveriges landslag, då han gjorde sitt 50:e mål. Det blev tyvärr ingen åttondelsfinal för Sverige i EM 2016. Därmed har Zlatan Ibrahimovic gjort sitt i landslaget. 0–1-mötet med Belgien, i den sista gruppspelsmatchen i Nice, blev 34-åringens 116:e landskamp, och den sista. Nu får svenska fotbollslandslaget klara sig utan Zlatan Ibrahimovic i fortsättningen, vilket givetvis kommer att märkas. En epok är slut.

Satsa på Zlatan!

Det är ingen tvekan om att Zlatan inte bara är en duktig fotbollsspelare, utan även en som bjuder på fotboll som det är roligt att kolla på, eftersom han är en riktig bolltrollkonstnär. Vi väntar med spänning på att se vilken klubb Zlatan kommer att gå till inför nästa säsong, för att veta vilka matcher det är värt att titta på. Gör som vi, titta på Zlatan via livestreaming och satsa direkt under matchens gång med hjälp av liveodds. Vi ses vid vinnarbordet!