Sportspel Bonus Recension Besök
1 Få 1500 kr extra att spela med! Recension Besök
2 Sätt in 500 Kr - Spela med 1500 Kr! Recension Besök
3 1000 Kr för nya medlemmar Recension Besök
4 150% bonus upp till 1500kr! Recension Besök

Insättnings och uttagsmetoder

Tiden är sedan länge förbi när man var tvungen att betala kontant för att kunna spela på sport. Naturligtvis kan du fortfarande göra det om du vill, men då måste du ta dig till ett lokalt spelombud. Om du väljer att satsa på sport på nätet istället, vilket är mycket mer praktiskt, kan du istället välja mellan flera olika insättnings och uttagsmetoder. Genom att spela på sport på nätet kan du spela när du vill och även var du vill, om du spelar på mobilen.

insättnings-uttags-metoder

Exempel på olika insättnings och uttagsmetoder

Det finns en hel massa olika insättnings och uttagsmetoder och utbudet varierar något mellan olika sportsajter. Här kommer några exempel på de metoder som godkänns på diverse sajter.

Konto och kreditkort

Du kan betala med konto eller kreditkort, såsom Visa och Mastercard. Detta är en betalningsmetod som de flesta känner till och det går likadant till på en sportsajt som på alla andra sajter. Du fyller i dina kortuppgifter och gör en överföring, som går direkt in på ditt konto.

E-plånböcker

E-plånböcker är ett bra alternativ till kontokort om du inte vill uppge ditt kortnummer. En e-plånbok är som en slags virtuell plånbok eller en mellanhand mellan ditt konto och sportkontot. Du gör en inbetalning till din e-plånbok från ditt konto och när du sedan ska sätta in pengar på ditt sportkonto uppger du endast en kod eller en e-mailadress på sportsajten. De vanligaste e-plånböckerna är PayPal, Neteller och Skrill Moneybookers.

Vouchers

Ytterligare ett sätt att betala på nätet är att använda sig av vouchers eller förbetalda kuponger. Detta är kuponger som du kan köpa online eller i diverse kiosker och affärer runtom i landet. Du betalar så mycket du vill och får sedan en kod som du fyller i på sportsajten. Detta är mycket anonymt, då du inte behöver uppge några personliga uppgifter alls. Den vanligaste vouchern kallas för Ukash.

Banköverföring

Ett annat sätt att betala in pengar på ditt sportkonto är en gammal hederlig banköverföring. Om du väljer denna metod gör du likadant som när du betalar räkningar, förslagsvis på nätet. Även om du använder dig av din internetbanks säkerhet är det många som inte tycker så mycket om den här metoden, eftersom man behöver uppge sina kontouppgifter. De flesta sportsajter använder sig av banköverföringar via Trustly, som ändå garanterar säkra överföringar.

Faktura

Den som vill spela på sport på nätet men inte har pengarna tillgängliga just för tillfället kan välja att betala mot faktura. Den här betalningen går till på precis samma sätt som när du annars betalar mot faktura, det vill säga att du spelar för en viss summa pengar och sedan får en faktura som du behöver betala inom en viss tidsperiod. Det företag som sysslar mest med detta på sportsajter kallas Zimpler, tidigare PugglePay.

Viktigt att tänka på när du väljer insättnings- och uttagsmetoder

När du ska spela på nätet är det viktigt att du väljer insättnings och uttagsmetoder som du känner dig bekväm med. Alla metoder som erbjuds är helt säkra, vilket både metoden i sig själv garanterar, men även licensen på spelsajten. Som alltid är det viktigt att kolla att sajten har en licens från en pålitlig myndighet. När du väljer betalningsmetod väljer du därför utefter vad som är mest bekvämt för dig. Föredrar du att bara betala med ditt kontokort som du ändå är van vid att använda eller tycker du att det är mer praktiskt att öppna ett konto på en e-plånbok som du bara använder till sportspel? Vill du ha total kontroll över din budget genom att bara spela för förbetalda vouchers eller kan du lika väl tänka dig att spela först och betala senare mot faktura? Det viktigaste är att du håller koll på din budget och aldrig spelar för mer än du har råd med.