Sportspel Bonus Recension Besök
1 150% bonus upp till 1500kr! Recension Besök
2 1000 Kr för nya medlemmar Recension Besök
3 Sätt in 500 Kr - Spela med 1500 Kr! Recension Besök
4 Få 1500 kr extra att spela med! Recension Besök

Spanska fotbollsligan - La Liga

La Liga är den professionella fotbollsligan för herrar i Spanien. Det är den första divisionen (primera division) av den professionella fotbollsligan (Liga de futbol profesional) och kallas av sponsringsskäl Liga BBVA. La Liga är indelad i olika divisioner, där Primera division är den högsta och Segunda division den andra. I Primera division spelar 20 lag.

laliga

Primera division i La Liga är an av världens bästa fotbollsligor och enligt Uefa är La Liga världens bästa liga före Premier League. Den främsta klubben i La Liga är Real Madrid, följt av FC Barcelona. Dessa två lag och Athletic Bilbao har aldrig flyttats ned från den högsta serien. Förutom de här tre lagen är andra topplag de senaste åren Valencia, Sevilla, Atletico Madrid och Villareal. Den höga kvalitén på lagen beror på att de tre sämsta lagen flyttas ner till andradivisionen, Segunda division, samtidigt som de tre bästa lagen kvalificerar sig automatiskt till Champions League. Det fjärde bästa laget kan kvala till samma turnering. Det femte, sjätte och sjunde bästa laget kvalificerar sig direkt till Europa League. Det faktum att det är så många lag som kvalificerar sig till dessa två toppturneringar visar vilken hög nivå fotbollen håller i La Liga.

Kort historia om La Liga

Så tidigt som 1927 föddes idén om att skapa en nationell liga i fotboll i Spanien och efter många diskussioner om hur många lag och vilka lag som skulle få delta i den här ligan grundades den 1929. Premiärsäsongen spelades detta år med tio lag och ligans första vinnare var FC Barcelona. Mellan 1936 och 1939 var det uppehåll i La Liga på grund av det spanska inbördeskriget.

Under 30-, 40- och 50-talen fanns det strikta regler för utländska spelare i La Liga, nämligen att varje lag endast fick ha tre utländska spelare. Sakta men säkert ignorerades dock dessa regler, framförallt av Real Madrid och FC Barcelona, så småningom togs reglerna bort för alla lagen.

La Liga idag

Idag spelas La Liga som sagt med tjugo lag och inte bara tio, som från starten 1929. Regerande mästare från säsongen 2015/2016, som var den 85:e upplagan av La Liga, är FC Barcelona, trots att Real Madrid är det lag med flest titlar. Förra säsongen avslutades den 15:e maj 2016 och nästa börjar den 21:a augusti 2016 och pågår till den 21:a maj 2017. Spelet kommer att gå likadant till som tidigare och den största skillnaden är huvudsponsorn för La Liga. Den spanska banken BBVA kommer inte längre att vara huvudsponsorn och det är inte klart än vem som kommer att bli det istället. Det ryktas om att Telefonica-ägda Movistar+ och ölmärket Mahou konkurrerar om att bli huvudsponsorer, men det återstår som sagt att se.

Totalt kommer 20 lag att tävla i La Liga 2016/2017, inklusive sjutton lag från förra säsongen och tre som flyttats upp från Segunda division, nämligen de två bästa lagen och det lag som vann i slutspelet där de fyra efterföljande lagen möttes. Deportivo Alaves var det första laget från Segunda division som flyttades upp, efter de inte spelat i La Liga på tio år. CD Leganes flyttades också upp och säsongen 2016/2017 kommer att bli deras första säsong någonsin i La Liga. Vi ser med spänning fram emot att La Liga sätter igång i augusti.

Satsa på La Liga

När La Liga sätter igång igen kommer det att finnas massor med satsningsmöjligheter, till exempel slutgiltig placering i La Liga, matchresultat, skyttekungar och så vidare. Om du vill utöka de olika satsningsmöjligheterna ska du testa att satsa på liveodds. Detta innebär att du satsar på en match under tiden den pågår. På detta sätt kan du inte bara satsa på vem som gör flest mål, utan även på vem som gör nästa mål; inte bara på vem som får flest hörnor, utan även på vem som får nästa hörna och liknande. Det är också riktigt spännande att satsa på en match som du samtidigt följer. Om du inte har möjligheten att åka till Spanien för att se matchen från läktaren kan du alltid se den på tv eller via livestreaming på en av alla de oddssajter som erbjuder denna möjlighet.

Öka dina chanser att tippa rätt i La Liga

Just nu är det ett tag tills La Liga sätter igång igen, men du kan redan nu studera tabeller från förra säsongen och från tidigare säsonger samt matchresultat mellan olika lag för att förbättra dina chanser att sedan tippa rätt när La Liga sätter igång för säsongen 2016/2017. Genom att lägga ner lite tid på detta arbete nu kommer du att ha mycket större chans att tippa rätt längre fram. Håll också koll på vilka spelare som spelar i de olika lagen, inklusive de som bytt lag och så vidare. Med rätt taktik och lite studerande kommer du förhoppningsvis att lägga många satsningar rätt nästa säsong. Vi håller tummarna för dig!